Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 15g131kcal0g0g14.8g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g6.3g8.2kcal0.8g0g0.5g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl1.1g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g281kcal1.8g0.4g30.8g0g
Valittu annoskoko25g141kcal0.9g0.2g15.4g0g
Annoskoko puolitettuna13g70kcal0.5g0.1g7.7g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485