Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 8.8g6.6kcal1.2g0.1g0g0.6g
Sokeri 1.4g5.7kcal0g1.4g0g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 10g85kcal0g0g9.6g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)12g41kcal2g6.4g0.8g1.6g
Porkkana 35g12kcal0.2g2g0.1g0.9g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)33g115kcal4g21.2g1.6g1.8g
Hiivaleipävehnäjauho 46g150kcal5.6g27.3g1.3g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g827kcal26g116.8g26.8g14.8g
Valittu annoskoko240g414kcal13g58.4g13.4g7.4g
Annoskoko puolitettuna120g207kcal6.5g29.2g6.7g3.7g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138