Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 44g15kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Parsakaali, keitetty, suolaa 22g7.6kcal1g0.4g0.1g0.5g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 33g7.8kcal0.6g0.7g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)16g4.4kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 22g4.7kcal0.1g0.7g0.1g0.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g22g4.4kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl44g37kcal0.6g1.9g3.1g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g16g46kcal3.1g0g3.6g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]22g72kcal5.9g0g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana482g397kcal23.8g15.6g25g6.2g
Valittu annoskoko241g199kcal11.9g7.8g12.5g3.1g
Annoskoko puolitettuna120g99kcal6g3.9g6.3g1.6g
Arvot/100g100g83kcal4.9g3.2g5.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758