Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g56g17kcal0.5g4.1g0.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g25g15kcal0.4g3.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Oliiviöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g3.5g4.2kcal0.1g0.2g0.3g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.4g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g13g33kcal1.9g0g2.8g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana481g208kcal6.2g16.6g13.2g1.2g
Valittu annoskoko241g104kcal3.1g8.3g6.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna120g52kcal1.6g4.2g3.3g0.3g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.4g2.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850