Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi112g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g23g34kcal4g0g2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr2.5g6.9kcal0.2g0.2g0.6g0g
Parsakaali brokkoli 17g5.9kcal0.8g0.3g0.1g0.4g
Purjosipuli 6.7g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Juuriselleri 1.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 5.6g3.6kcal0g0.7g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g73g21kcal0.4g4.3g0.1g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana482g145kcal11g11.6g5.6g5.2g
Valittu annoskoko241g73kcal5.5g5.8g2.8g2.6g
Annoskoko puolitettuna120g36kcal2.8g2.9g1.4g1.3g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551