Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1904g1449kcal35.8g295.1g3.8g19g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Polar-juusto 15%90g234kcal27.9g0g13.5g0g
Flora kevyt ruoka 7%375g319kcal3.7g16.9g26.2g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g7.5g17kcal0.8g2.9g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4800g4066kcal138.4g634g87.6g38.6g
Valittu annoskoko2400g2033kcal69.2g317g43.8g19.3g
Annoskoko puolitettuna1200g1017kcal34.6g158.5g21.9g9.7g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536