Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow202g717kcal14.1g161.7g1.6g0g
Maito,kevyt (valio) 100g1684g775kcal53.9g80.8g25.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 67g85kcal7.4g0.2g6.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g5.6g0.6kcal0.1g0g0g4.8g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g225g647kcal15g135.6g3.8g13g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4816g4447kcal181g756.6g73.6g35.6g
Valittu annoskoko2408g2224kcal90.5g378.3g36.8g17.8g
Annoskoko puolitettuna1204g1112kcal45.3g189.2g18.4g8.9g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157