Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g33g57kcal6.7g0g2.3g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 1.8g2kcal0.1g0.3g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 13g3.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Palsternakka 11g6.9kcal0.1g1.3g0g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Peruna, vanha, kuorittu 23g18kcal0.4g3.6g0g0.2g
Purjosipuli8.3g1.6kcal0.2g0.2g0g0.2g
Maustepippuri, annos 1g1.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana482g212kcal15.6g14.4g7.2g3.2g
Valittu annoskoko241g106kcal7.8g7.2g3.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna121g53kcal3.9g3.6g1.8g0.8g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066