Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)101g169kcal14.2g1.1g13.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g79g47kcal1.2g10.2g0.1g0.7g
Kirsikkatomaatti, 50g47g9kcal0.3g1.8g0.1g0g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 7.5g15kcal0.1g0.1g1.5g0.3g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana483g573kcal31.8g26.6g40g2g
Valittu annoskoko241g286kcal15.9g13.3g20g1g
Annoskoko puolitettuna121g143kcal8g6.7g10g0.5g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.5g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240