Kekin kukkakaali-nakki gratiini

Sekoita jäiset kukkakaalit ja pilkotut nakit vuokaan.

Valmista kattilassa gratiini: Sulata rasva, lisää jauhot, lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen.

Mausta valkopippurilla, suolalla ja halutessasi sipuli- ja valkosipulijauheella.

Lisää joukkoon aurajuusto ja anna sulaa.

Kaada valmis gratiini vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 276 grammaa

Kekki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, pakaste, Apetit109g19kcal1.7g2.4g0.2g2.1g
Nakki, keskiarvo 26g61kcal3g0.3g5.4g0g
Flora margariini 60, annos 10g6.6g35kcal0g0g3.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.5g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen87g29kcal2.9g4.3g0g0g
Aurajuusto6.6g22kcal1.3g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana483g370kcal19g21.6g23g4.6g
Valittu annoskoko242g185kcal9.5g10.8g11.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna121g93kcal4.8g5.4g5.8g1.2g
Arvot/100g100g77kcal3.9g4.5g4.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153140