Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 112g27kcal2g2.5g0.3g2.6g
Voi, 1 tl, 5 g7g51kcal0.1g0.1g5.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 94g59kcal2.8g4.5g3.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa9g28kcal2.2g0g2.2g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana484g423kcal18.6g27g25.2g5.8g
Valittu annoskoko242g212kcal9.3g13.5g12.6g2.9g
Annoskoko puolitettuna121g106kcal4.7g6.8g6.3g1.5g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474