Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen712g221kcal2.8g45.5g1.4g10.7g
Luumu kivetön, kuivattu 302g614kcal12.7g113.4g2.6g25.9g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala241g772kcal36.2g142.3g6.3g24.1g
Vehnäjauho puolikarkea 196g672kcal20g137.2g2.4g6.9g
Ruokasooda 27g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g97g579kcal23.2g6.4g52.1g0g
Ruokosokeri362g1475kcal0g361.4g0g0g
Neilikka, annos 4g6g22kcal0.2g4.8g0.2g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g6g21kcal0.5g3.5g0.4g0.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6g22kcal0.2g4.8g0.2g0g
Piimä AB Acidophilus Valio241g128kcal7.7g10.9g6g0g
Rypsiöljy 217g1920kcal0g0g217.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4824g12888kcal207g1660.4g577.4g136.8g
Valittu annoskoko2412g6444kcal103.5g830.2g288.7g68.4g
Annoskoko puolitettuna1206g3222kcal51.8g415.1g144.4g34.2g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=392082