Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 400g430kcal33.7g56g1.4g28g
Herne 320g221kcal16.2g30g1.3g9.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Omena, keskikokoinen 200g600g204kcal1.2g42.6g1.8g10.8g
Oliiviöljy 80g708kcal0g0g80g0g
Viinietikka 60g12kcal0g0.3g0g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g100g573kcal17.7g23.4g49.6g11.8g
Peruna, keskikokoinen 60g600g360kcal9g78g0.6g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4832g5180kcal164.4g488.8g270.6g140.6g
Valittu annoskoko2416g2590kcal82.2g244.4g135.3g70.3g
Annoskoko puolitettuna1208g1295kcal41.1g122.2g67.7g35.2g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204