Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)42g146kcal5.8g23.3g2.9g4.6g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 5.7g17kcal0.5g3.2g0.1g0.8g
Flora margariini 60, annos 10g10g56kcal0g0g6.2g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 21g6.2kcal0.6g0.7g0g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu13g16kcal1.4g0g1.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1g3.2kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Fariinisokeri21g85kcal0g20.8g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)42g27kcal1.3g2g1.5g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g13g18kcal1.6g0g1.3g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g10g30kcal0.1g5.8g0g4.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.7kcal0g1.6g0g0g
Raparperi 42g14kcal0.3g2.3g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana485g993kcal27.8g150.2g26.8g22.4g
Valittu annoskoko242g497kcal13.9g75.1g13.4g11.2g
Annoskoko puolitettuna121g248kcal7g37.6g6.7g5.6g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.5g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=363219