Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%350g560kcal9.5g9.5g52.5g0g
Poronkäristys (Kylmänen)392g529kcal78.4g0.4g23.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g35g256kcal0.4g0.4g28g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g196g49kcal2g9.6g0.4g4.9g
Peruna, keskikokoinen 60g560g336kcal8.4g72.8g0.6g5g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto175g490kcal33.2g0g38.5g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g14g36kcal1.8g0.3g3.1g0.1g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4844g4512kcal267.4g186g293.2g20g
Valittu annoskoko2422g2256kcal133.7g93g146.6g10g
Annoskoko puolitettuna1211g1128kcal66.9g46.5g73.3g5g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=348763