Peltileipä

Sekoita aineet puuhaarukalla.

Kohota tunti.

Kippaa voidellulle pellille ja tasoita.

Kohota 15min.- tunti, pari.

Mitä kaemmin saa kohota, sitä parempaa tulee.

Paista ensin 250 asteessa vartti, laske lämpö 125:een ja anna paistua vielä toinen vartti.

Nosta liinan päälle tukea vasten pystyyn jäähtymään, niin pohjakin pysyy rapeana.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.8g10kcal1.2g1.1g0.2g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl20g68kcal2.8g11.2g1.3g2.2g
Vehnälese 7.5g17kcal1g1.2g0.3g2.8g
Vehnäjauho puolikarkea 98g336kcal10g68.5g1.2g3.4g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 10g54kcal0.1g0.1g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana486g995kcal30.2g170.2g18g16.8g
Valittu annoskoko243g497kcal15.1g85.1g9g8.4g
Annoskoko puolitettuna122g249kcal7.6g42.6g4.5g4.2g
Arvot/100g100g205kcal6.2g35g3.7g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=109383