Maailman helpoin leipä

Sekoita kuivat aineet kulhossa.

Lisää 40-asteinen vesi ja sekoita taikinaksi puuhaarukalla turhia vaivaamatta.

Taikina saa olla hieman normaalia löysempää.

Anna kohota huoneenlämmössä 16-18h.

Laita uuniin kannellinen kattila tai uunivuoka, lämmitä uuni 250 asteeseen.

Kumoa taikina kuumaan vuokaan (ei tarvitse voidella) ja paista kannen alla 30min.

Ota kansi pois ja jatka paistamista 15 min.
Kääri leipä pyyhkeeseen ja anna huilia hetken ennen syömistä.

Painosta häviää 1/4 paistamisen yhteydessä.

Leipä on todella hyvää, vanhanaikaisen makuista ja hyvin säilyvää, ei tule hiivan makuiseksi muutamassakaan päivässä.

Kova kuori ja pehmeä sydän.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 137g469kcal13.9g95.6g1.6g4.8g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Vesi105g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana486g938kcal27.8g191.2g3.2g9.6g
Valittu annoskoko243g469kcal13.9g95.6g1.6g4.8g
Annoskoko puolitettuna122g234kcal7g47.8g0.8g2.4g
Arvot/100g100g193kcal5.7g39.3g0.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=391508