Kinnku-pekonipiiras

Otetaan pakaste piirakkataikina, peruna-ruis ja seurataan valmistuksessa sen ohjeita.

Painellaan taikina sulamisen jälkeen (1h huoneenlämmössä) vuokaan, jonka halkaisija on n. 28cm.

Esikypsennetään piirakkapohjaa alatasolla 200c 10 minuuttia.

Sekoitetaan täytteen aineet kulhossa:

3 kananmunaa
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa (ohjeessa käytetty flora 7%)
1dl Valio 3j uustoa ruokakermaa100gr kinkkusuikaleita
100gr kypsennettyä pekoni

Kaadetaan täyte piirakalle, päälle n. 1dl juustoraastetta ja uuniin alatasolle 200 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 108 grammaa

Centrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekonikuutio, atria 140g pakkaus23g79kcal3.2g0.1g7.2g0g
Kinkkusuikale, savu, pouttu 7% 230g23g29kcal2.7g0.9g1.6g0.2g
Flora kevyt ruoka 7%11g10kcal0.1g0.5g0.8g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g23g27kcal0.8g0.8g2.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.7kcal0.4g0.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu45g57kcal5g0.1g4.1g0g
Piirakkataikina/ruisperuna/100g90g333kcal4.1g27.9g22.5g3.3g
Juustoraaste Arla Magre 17%18g50kcal5.2g0.5g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana486g1176kcal43g62.8g83.2g7g
Valittu annoskoko243g588kcal21.5g31.4g41.6g3.5g
Annoskoko puolitettuna122g294kcal10.8g15.7g20.8g1.8g
Arvot/100g100g242kcal8.8g12.9g17.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73224