Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Tomaatti, tuore23g4.8kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 31g100kcal7.6g14.3g0.6g2.8g
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g2.3g9kcal0.1g0.5g0.8g0g
Korianteri, tuore, annos 20g3.1g0.6kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana487g356kcal16.6g34.2g15.6g7.2g
Valittu annoskoko244g178kcal8.3g17.1g7.8g3.6g
Annoskoko puolitettuna122g89kcal4.2g8.6g3.9g1.8g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962