Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1166g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g148g475kcal16.9g90.7g4.2g18g
Siirappi 21g64kcal0g15.7g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 29g80kcal4.3g7.4g1.2g11.2g
Vehnälese 32g73kcal4.2g4.9g1.4g11.9g
Ruisjauho (Rainbow)106g339kcal10.6g66.8g2.4g14.8g
Vehnäjauho puolikarkea 896g3073kcal91.3g626.9g10.7g31.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl24g215kcal0g0g23.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4864g8636kcal254.6g1624.8g87.4g174.4g
Valittu annoskoko2432g4318kcal127.3g812.4g43.7g87.2g
Annoskoko puolitettuna1216g2159kcal63.7g406.2g21.9g43.6g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112885