Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 708g1010kcal88.5g2.1g72.5g0g
Sokeri 676g2742kcal0g674.9g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 483g2570kcal1.6g1.7g289.5g0g
Leivinjauhe 32g57kcal1.7g12.2g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka32g128kcal0g31.8g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen483g159kcal15.9g23.6g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 19g71kcal3.6g2.1g4.2g5.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4864g13474kcal222.6g1496.8g732.4g12.2g
Valittu annoskoko2432g6737kcal111.3g748.4g366.2g6.1g
Annoskoko puolitettuna1216g3369kcal55.7g374.2g183.1g3.1g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160472