Salsaseiti

1. Ota seiti sulamaan 1-2 tuntia ennen valmistusta tai sulata hieman mikrossa
2. Kuumenna öljy pannussa ja wokkaa sipulia ja paprikasekoitusta kunnes vesi haihtuu
3. Kaada uunivuokaan puolet kasviksista, nosta kohmeinen seiti päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita salsa ja kerma keskenään ja kaada seos vuokaan,
5. Levitä loput kasvikset päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

6. Paista 200 C uunissa 25-30 min.

Lähde: Pirkka-lehti, 3, 2011.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 348 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Emmental-mozzarella juustoraaste (Pirkka), annos 150g175g613kcal49g3.5g45.5g0g
Pirkka salsadippi medium315g183kcal2.8g40.9g0.9g4.7g
Ruokakerma, vähälaktoosinen 10% (Pirkka), annos 200g350g420kcal9.8g17.9g35g1.4g
Paprikasekoitus 300 g (Pirkka)525g131kcal4.7g22.6g2.1g0g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi350g91kcal4.2g16.8g0.7g0g
Oliiviöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Alaskanseiti fileepaloja (Findus), annos 100g700g525kcal119g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4872g4296kcal379g203.4g221.6g12.2g
Valittu annoskoko2436g2148kcal189.5g101.7g110.8g6.1g
Annoskoko puolitettuna1218g1074kcal94.8g50.9g55.4g3.1g
Arvot/100g100g88kcal7.8g4.2g4.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222155