Briam ver 2

Vähähiilarisempi ja helpompi briam!
Sopii minkä vaan lihan lisukkeeksi, kasvissyöjälle myös sellaisenaan kelpo ateria.

1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
3 tomaattia tai purkki tomaattimurskaa
pippuria
oreganoa
oliiviöljyä
vettä
(sitruunamehua)
(muita mausteita maun mukaan)

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, sipuli lohkoiksi ja tomaatti kuutioiksi.

Laita kaikki sekaisin uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä 1 dl tai niin paljon kuin kantti kestää.

Kaada lopuksi vettä niin, että vihannekset peittyvät.

Mausta mielesi mukaan, esim.

valko- ja mustapippuria, oreganoa, minttua, sitruunaa...

Kypsytä 175-asteisessa uunissa vähintään tunti.

Lisää sitten kuutioitu feta, nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja anna olla noin 15 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 279 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 99g18kcal0.6g2.5g0.4g0.7g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 10-13 %, lehmänmaito, suolaliemessä 44g86kcal7g1.6g5.7g0g
Tomaattimurska 66g19kcal0.4g3.5g0.1g1.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Oliiviöljy 10g87kcal0g0g9.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana488g434kcal16.6g17.8g32.4g4.6g
Valittu annoskoko244g217kcal8.3g8.9g16.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna122g109kcal4.2g4.5g8.1g1.2g
Arvot/100g100g89kcal3.4g3.6g6.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343652