Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g602g2227kcal34.3g210.7g138.5g11.4g
Kananmuna kuoreton 181g258kcal22.6g0.5g18.5g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g251g426kcal6.3g15g37.6g1.3g
Mozzarella 17% (Pirkka)151g354kcal30.1g0.8g25.6g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen251g50kcal1.5g9.5g0.8g3.5g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g301g66kcal3g13.5g0g6g
Purjosipuli 201g46kcal3.6g4.8g0.4g4.2g
Ruokaöljy keskiarvo 10g89kcal0g0g10g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen351g116kcal11.6g17.2g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g151g536kcal30.1g1.5g36.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4896g8335kcal286.2g547g535g52.8g
Valittu annoskoko2448g4168kcal143.1g273.5g267.5g26.4g
Annoskoko puolitettuna1224g2084kcal71.6g136.8g133.8g13.2g
Arvot/100g100g170kcal5.8g11.2g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124305