Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt749g345kcal24g36g11.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g90g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 599g2056kcal61.1g419.5g7.2g21g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)899g3146kcal107.9g620.2g17.1g44.9g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g90g809kcal0g0g89.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4896g12809kcal386g2175.4g250.8g131.8g
Valittu annoskoko2448g6405kcal193g1087.7g125.4g65.9g
Annoskoko puolitettuna1224g3202kcal96.5g543.9g62.7g33g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481