Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g239g153kcal8.4g0.5g59.9g0g
Sinappi (teollinen)96g123kcal4.2g13.5g5.7g0g
Viinietikka 180g37kcal0g0.9g0g0g
Sokeri 36g146kcal0g35.9g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 6g17kcal0.6g2.5g0.1g1.6g
Rypsiöljy 1867g16514kcal0g0g1867.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4896g33981kcal26.4g106.6g3866.2g3.2g
Valittu annoskoko2448g16990kcal13.2g53.3g1933.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna1224g8495kcal6.6g26.7g966.6g0.8g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804