Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer481g2478kcal18.8g269.5g144.4g25.5g
Voi 481g3491kcal5.7g1.9g391.2g0g
Sokeri 409g1660kcal0g408.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu529g667kcal58.2g1.6g47.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 547g1878kcal55.8g383.1g6.6g19.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4896g20347kcal277g2129.4g1179.6g89.4g
Valittu annoskoko2448g10174kcal138.5g1064.7g589.8g44.7g
Annoskoko puolitettuna1224g5087kcal69.3g532.4g294.9g22.4g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=438834