Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g930g3394kcal102.3g613.8g42.8g40.9g
Vesi, vesijohtovesi 858g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 36g27kcal4.7g0.4g0.1g2.5g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön172g1202kcal3.8g7.6g27.5g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g57g515kcal0g0g57.2g0g
Suola, annos 3g8.6g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g286g730kcal52.1g133.1g22g46.4g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g14g1.4kcal0.2g0g0g12.2g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g86g489kcal19.6g16.7g42.6g5.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4896g12717kcal365.4g1543.2g384.4g214.4g
Valittu annoskoko2448g6358kcal182.7g771.6g192.2g107.2g
Annoskoko puolitettuna1224g3179kcal91.4g385.8g96.1g53.6g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214