Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)797g1108kcal88.4g3.2g82.9g0g
Sokeri 152g617kcal0g151.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 163g559kcal16.6g114.1g2g5.7g
Perunajauho 1dl=70g181g607kcal0.2g148.5g0g0g
Leivinjauhe 15g25kcal0.8g5.5g0g0.1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore36g9kcal0g3.3g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g1086g1738kcal78.2g173.8g76g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g18g52kcal0.2g10.1g0g7.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4896g9433kcal368.8g1220.8g321.8g26g
Valittu annoskoko2448g4716kcal184.4g610.4g160.9g13g
Annoskoko puolitettuna1224g2358kcal92.2g305.2g80.5g6.5g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99179