Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g113g11kcal0.7g1.6g0.1g0.8g
Sokeri 19g78kcal0g19.1g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L68g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 34g11kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.8g2kcal0.1g0.3g0g0g
Tilli, tuore 9g2.7kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana491g210kcal2.2g42.6g0.4g2g
Valittu annoskoko245g105kcal1.1g21.3g0.2g1g
Annoskoko puolitettuna123g53kcal0.6g10.7g0.1g0.5g
Arvot/100g100g43kcal0.4g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108