Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g405g1823kcal31.2g275.4g64.8g14.6g
Voi (perinteinen meijerivoi)146g1053kcal0.1g0.1g117g0g
Vadelma 383g157kcal3.8g15.7g3.1g14.2g
Maitorahka (Pirkka)563g371kcal67.5g22.5g1.7g0g
Vispikerma Flora 20%450g990kcal13.5g22.5g90g0g
Liivatelehti, gelatiini32g110kcal27g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g34g135kcal0.2g29g1.7g0g
Mustikka metsä- 439g193kcal2.2g28.1g2.6g14.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4901g9664kcal291g786.6g561.8g86.6g
Valittu annoskoko2450g4832kcal145.5g393.3g280.9g43.3g
Annoskoko puolitettuna1225g2416kcal72.8g196.7g140.5g21.7g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739