Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)400g1520kcal2g26g160g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 440g1338kcal38.5g243.8g8.4g61.2g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Hunaja 320g1057kcal1.6g258.6g0g0g
Mustikka metsä- 1200g528kcal6g76.8g7.2g39.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 76g255kcal0g62g0g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4912g9465kcal98.2g1349.6g351.2g204g
Valittu annoskoko2456g4733kcal49.1g674.8g175.6g102g
Annoskoko puolitettuna1228g2366kcal24.6g337.4g87.8g51g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282527