Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha600g995kcal113.9g0g60g0g
Sipuli 165g50kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Porkkana 195g64kcal1.2g10.8g0.4g5g
Lehtiselleri 112g14kcal1.3g1.2g0.2g1.1g
Tomaattimurska 1199g353kcal6.7g63.6g2.4g22.8g
Punaviini 180g127kcal0.6g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4914g3218kcal252.6g169.8g126.6g63.6g
Valittu annoskoko2457g1609kcal126.3g84.9g63.3g31.8g
Annoskoko puolitettuna1229g805kcal63.2g42.5g31.7g15.9g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216