Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 10g87kcal0g0g9.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 128g439kcal13g89.6g1.5g4.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g4kcal0.1g0.8g0g0.4g
Sokeri 0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 5.5g4.1kcal0.7g0.1g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 44g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl44g19kcal1.9g2.4g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana493g1115kcal31.4g187.6g23g10.6g
Valittu annoskoko247g557kcal15.7g93.8g11.5g5.3g
Annoskoko puolitettuna123g279kcal7.9g46.9g5.8g2.7g
Arvot/100g100g226kcal6.4g38.1g4.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81603