Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g1.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, annos 100g63g19kcal0.8g4.6g0.1g1.9g
Purjosipuli 31g7.2kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Tilli mauste7.8g1.3kcal0.1g0.1g0.1g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)10g13kcal0.9g0.3g0.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g31g53kcal0.6g0.5g5.4g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton2.3g0.5kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 98g162kcal16.4g0g10.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana494g555kcal38.8g12.8g39g5.6g
Valittu annoskoko247g277kcal19.4g6.4g19.5g2.8g
Annoskoko puolitettuna124g139kcal9.7g3.2g9.8g1.4g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307