Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 700g202kcal7g32.2g2.1g12.6g
Selleri, annos 50g280g39kcal2.8g8.4g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g700g196kcal4.2g41.6g1.4g17.5g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Kuohukerma,valio,2dl280g952kcal5.6g8.4g98g0g
Juustoraaste emmental punaleima280g1092kcal81.2g0g84g0g
Vehnäjauho, sunnuntai14g49kcal1.7g9.9g0.3g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4928g5174kcal210.4g221.2g372.4g68.2g
Valittu annoskoko2464g2587kcal105.2g110.6g186.2g34.1g
Annoskoko puolitettuna1232g1293kcal52.6g55.3g93.1g17.1g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465