Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 261g894kcal26.5g182.4g3.1g9.1g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 200g335kcal15g8g26.1g5.2g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 10g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka361g343kcal61.3g1.8g9g0g
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Paprika punainen 301g88kcal2.8g13.5g1.2g5.7g
Ananas, omassa liemessään 286g149kcal1.4g32g0g4g
Kananmuna kuoreton 220g315kcal27.6g0.7g22.6g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 401g171kcal13.5g19.2g4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Emmental, punaleima 17%180g523kcal61.3g0g30.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4928g6163kcal453.6g556g217g54.2g
Valittu annoskoko2464g3082kcal226.8g278g108.5g27.1g
Annoskoko puolitettuna1232g1541kcal113.4g139g54.3g13.6g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965