Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 220g755kcal22.4g154.1g2.6g7.7g
Vehnäjauho, durum 372g1321kcal48.4g234.6g9.2g46.9g
Sokeri 14g55kcal0g13.5g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g9g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka339g372kcal84.6g0g3.4g0g
Kinkkusuikale Pirkka282g291kcal50.8g5.1g7.1g0g
Tomaattipyree, Pirkka158g130kcal5.4g30g1.6g1.6g
Juustoraaste emmental punaleima169g660kcal49.1g0g50.8g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl903g813kcal144.5g22.6g18.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4932g8793kcal810.4g919.8g185.6g112.4g
Valittu annoskoko2466g4397kcal405.2g459.9g92.8g56.2g
Annoskoko puolitettuna1233g2198kcal202.6g230g46.4g28.1g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232960