Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 449g209kcal2.2g37.7g0.9g8.5g
Vispikerma Flora 20%561g1234kcal16.8g28g112.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g8.9g0g0g
Sokeri 286g1161kcal0g285.8g0g0g
Valkuainen (100g)112g47kcal11g1.7g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen224g74kcal7.4g11g0g0g
Leivinjauhe 22g39kcal1.2g8.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 219g751kcal22.3g153.1g2.6g7.7g
Keltuainen, 20g, annos 20g112g72kcal3.9g0.2g28g0g
Sokeri 191g774kcal0g190.5g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen281g2020kcal0g0g224.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4932g12833kcal129.6g1450.8g736.4g32.6g
Valittu annoskoko2466g6417kcal64.8g725.4g368.2g16.3g
Annoskoko puolitettuna1233g3208kcal32.4g362.7g184.1g8.2g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147