Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g7.5g24kcal0.7g5.6g0.2g0.8g
Linssi-punainen (raaka)11g32kcal2.7g5.3g0.1g1g
Juuriselleri 15g4.8kcal0.2g0.7g0g0.5g
Palsternakka 17g11kcal0.1g2g0.1g0.8g
Oliiviöljy 2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g23g6.3kcal0.1g1.3g0g0.6g
Valkokaali keräkaali 56g16kcal0.7g2.3g0.1g1.2g
Lihaliemi laimennettu 15g2.8kcal0g0.5g0.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1.5g4.4kcal0.2g0.2g0.3g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana494g259kcal10.4g38.8g6.2g10.6g
Valittu annoskoko247g130kcal5.2g19.4g3.1g5.3g
Annoskoko puolitettuna124g65kcal2.6g9.7g1.6g2.7g
Arvot/100g100g53kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251