Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 241g1745kcal2.9g1g195.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 235g805kcal23.9g164.2g2.8g8.2g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)84g270kcal12.6g39.6g6.4g15.2g
Sokeri 409g1660kcal0g408.6g0g0g
Leivinjauhe 24g42kcal1.3g9.1g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7.2g22kcal0.8g4.3g0.5g2g
Kananmuna kuoreton 265g378kcal33.1g0.8g27.1g0g
Raparperi 1203g405kcal8.3g66.2g1.2g16.8g
Kaneli, jauhettu, annos 2g4.8g13kcal0.2g3.8g0.2g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4944g10679kcal166.2g1395.2g467.6g89.8g
Valittu annoskoko2472g5340kcal83.1g697.6g233.8g44.9g
Annoskoko puolitettuna1236g2670kcal41.6g348.8g116.9g22.5g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=293595