Sunnuntai-rouhesämpylät

Lämmitä vesi +42 asteeseen ja liota sokeri ja suola.

Yhdistä toisessa astiassa suurin osa sämpyläjauhoista ja kuivahiiva.

Yhdistä taikina-ainekset ja vatkaa lisäten samalla loput jauhot.

Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota 30 min.
tee joko pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna kohota vielä liinan alla 30 min.
Voitele vedellä, ja paista 225 asteessa noin 12- 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Krista73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)101g355kcal12.2g69.9g1.9g5.1g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen70g507kcal0g0g56.3g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana497g1751kcal24.4g146.6g116.4g10.2g
Valittu annoskoko249g875kcal12.2g73.3g58.2g5.1g
Annoskoko puolitettuna124g438kcal6.1g36.7g29.1g2.6g
Arvot/100g100g352kcal4.9g29.5g23.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122716