Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali127g27kcal1.5g4.3g0.3g2.7g
Sipuli 7.5g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Maustekurkku sokerisuolattu 14g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Tomaattipyree, Pirkka9g7.7kcal0.3g1.8g0.1g0.1g
Paprikajauhe 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 38g83kcal6.6g0g6.4g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g4.7g13kcal1.4g0g0.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g3.9kcal0.1g0.8g0g0.4g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g14g17kcal0.5g0.7g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana498g320kcal21.4g17.8g18g7.4g
Valittu annoskoko249g160kcal10.7g8.9g9g3.7g
Annoskoko puolitettuna125g80kcal5.4g4.5g4.5g1.9g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493