Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g1064g4044kcal57.5g340.6g266.1g18.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 798g1816kcal151.7g0g135.7g0g
Peruna, vanha, kuorittu 160g122kcal3g24.7g0.3g1.6g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Maustepippuri, annos 1g1.3g0kcal0g0g0g0g
Persilja 67g18kcal0.9g0.7g0.1g5.3g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)266g439kcal8g10.6g39.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)80g101kcal8.8g0.2g7.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4960g13173kcal463.8g762.6g903g51.6g
Valittu annoskoko2480g6587kcal231.9g381.3g451.5g25.8g
Annoskoko puolitettuna1240g3293kcal116g190.7g225.8g12.9g
Arvot/100g100g266kcal9.4g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267176