Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa290g1755kcal24.9g55.1g158.1g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g363g2085kcal23.2g126.9g165g33.7g
Voi 725g5261kcal8.6g2.9g589.6g0g
Kananmuna kuoreton 997g1423kcal124.7g3g102.2g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g73g435kcal15.2g4.8g39.2g0g
Hermesetas -neste36g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4968g21918kcal393.2g385.4g2108.2g67.4g
Valittu annoskoko2484g10959kcal196.6g192.7g1054.1g33.7g
Annoskoko puolitettuna1242g5480kcal98.3g96.4g527.1g16.9g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299787