Iranilainen linssi-jauhelihapata

Iranilainen jauhelihapata

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
1 prk herkkusieniä (tai 200 g munakoisoa/kesäkurpitsaa) kuutioituna
3 rkl öljyä
4 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
1 prk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
(2 rkl tomaattipyrettä)
1 rkl fariinisokeria (tai 2 tl hunajaa)
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 tl (tai enemmän jos haluaa tulista) curry pastaa
(puolikas valkosipulinkynsi/-lastuja)
1 rkl limemehua

Kuumenna puolet öljystä pannulla, paista sipulisilppu ja jauheliha, siirrä kattilaan.

Kuumenna loput öljyt ja paista sieniä/munakoisoa/kesäkurpitsaa, ja siirrä ne kattilaan.

Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, (-pyre), huuhdotut linssit, fariinisokeri/hunaja, suola, mustapippuri ja kurkuma.

Keitä pataa hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia.

Lisää lopuksi joukkoon limemehu.

Tarkista maku.

Alkuperäinen: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 285 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sika-nauta jauheliha (Snellman)70g195kcal12.6g0g16.1g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Herkkusieni säilötty Rainbow20g3kcal0.4g0.3g0g0.5g
Oliiviöljy 7.3g65kcal0g0g7.3g0g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g18g57kcal4.2g8.6g0.2g2.1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g35g8.7kcal0.5g1.5g0.1g0g
Hunaja juokseva (Pirkka), annos 7g1.7g5.6kcal0g1.4g0g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.4g1kcal0g0.2g0g0g
Kurkuma, annos 2g0.9g0.4kcal0g0g0g0g
Hot curry paste (Rajah), annos 20g0.9g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g2.6g0.7kcal0g0.2g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana499g687kcal36g26.6g47.6g6g
Valittu annoskoko249g344kcal18g13.3g23.8g3g
Annoskoko puolitettuna125g172kcal9g6.7g11.9g1.5g
Arvot/100g100g138kcal7.2g5.3g9.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365672