Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi84g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g23g86kcal3.4g16.9g0.7g1.8g
Hiiva, 50g5.6g3.4kcal0.7g0.1g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl28g99kcal3.9g18g0.9g1.5g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.4g5.5kcal0g1.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 101g348kcal10.3g70.9g1.2g3.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.6g51kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana499g1183kcal36.6g214.4g16.8g13.6g
Valittu annoskoko250g592kcal18.3g107.2g8.4g6.8g
Annoskoko puolitettuna125g296kcal9.2g53.6g4.2g3.4g
Arvot/100g100g237kcal7.3g42.9g3.4g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073