Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 240g476kcal6.3g1.8g46.6g16.1g
Voi 30g218kcal0.4g0.1g24.4g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 100g277kcal2g3g28g0g
Kesäkurpitsa zucchini 400g72kcal2.2g10g1.6g2.8g
Peruna, keskikokoinen 60g120g72kcal1.8g15.6g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4980g2565kcal32.6g132.4g203.8g70g
Valittu annoskoko2490g1283kcal16.3g66.2g101.9g35g
Annoskoko puolitettuna1245g641kcal8.2g33.1g51g17.5g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98164