Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g175g1277kcal1.7g1.7g140g0g
Vehnäjauho puolikarkea 227g780kcal23.2g159.2g2.7g8g
Sokeri 21g85kcal0g21g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g35g22kcal1.2g0.1g8.7g0g
Vesi53g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g350g1190kcal7g10.5g122.5g0g
Kananmuna kuoreton 96g137kcal12g0.3g9.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Sokeri 63g256kcal0g62.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka8.7g35kcal0g8.7g0g0g
Raparperi 1198g404kcal8.3g65.9g1.2g16.8g
Sokeri 149g604kcal0g148.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 37g123kcal0g30g0g0.5g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g44g254kcal9.6g4.2g22.1g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4984g10573kcal133.2g1075g615g62g
Valittu annoskoko2492g5287kcal66.6g537.5g307.5g31g
Annoskoko puolitettuna1246g2643kcal33.3g268.8g153.8g15.5g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=427431