Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.7g2.5kcal0g0.6g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g5g36kcal0g0g4g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 15g6.6kcal0.1g1g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana50g126kcal0.2g11.6g8.2g1g
Valittu annoskoko25g63kcal0.1g5.8g4.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna13g31kcal0.1g2.9g2.1g0.3g
Arvot/100g100g252kcal0.4g23.3g16.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214593